Само в 7DniFutbol.bg

Спас Русев започва промените в Левски! Собственикът гони скъпоплатените играчи, за да намали бюджета

7 Dni Futbol05.12.201621

Собственикът на Левски Спас Русев може да намали бюджета за заплати в отбора. От “Герена” вече обявиха, че целта на клуба е да се самоиздържа, а до момента той не изкарва толкова, колкото харчи за заплати. През лятото “сините” си позволиха да привлекат футболисти като Хеан Деса и Симон Сандберг, които са сред най-скъпоплатените в състава. През месец септември на “Герена” акостираха още трима – Галин Иванов, Илиян Мицански и Виктор Генев.

Когато Георги Иванов се върна от Черно море през лятото на 2014 година, направи рестрикции и сви заплатите от около 400 хил. лева на малко над 200 хил. Постепенно обаче сумата пак се върна до старото ниво, а това не се харесва на Спас Русев.

Завишените разходи по първия отбор обаче не водят до желаните резултати. Към момента шансовете  на “сините” да се борят с Лудогорец за титлата клонят към нула. Затова и преди да бъдат взимани футболисти през зимата за подсилване на състава, ще трябва да бъдат освободени част от настоящите играчи. Сред тях ще са тези, които до момента не оправдават доверието. Такова е желанието и на собственика Спас Русев, който не смята да плаща сериозни суми за играчи, които само търкат пейката.

На “Герена” вече водят преговори за прекратяване на договора на Хеан Деса. Търси се вариант за бъдещето на Симон Сандберг. Шведският младежки национал не успява да се аклиматизира. Затова той може и да бъде пратен някъде под наем. Сърджан Лукин също се приближава към изхода на “Герена”. Румънецът е резерва, а договорът му е до 30 юни следващата година. Затова е възможно той да бъде пуснат да си ходи без финансов иск.

Нов контракт няма да получи и Галин Иванов. Подобна е ситуацията и с Виктор Генев, който също е обвързан само до Нова година.

“Тема спорт”

коментар

  • Kuni G

    05.12.2016 at 10:02

    Тема спорт…..

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ