Само в 7DniFutbol.bg

Надеждата в Ботев не угасва! Канарчетата още се надяват, че стадион “Христо Ботев” ще бъде завършен

7 Dni Futbol03.12.201630

Не всичко върви по мед и масло в Ботев (Пловдив). В четвъртък късно вечерта се проведе среща на миноритарните акционери от Сдружение „ПФК Ботев“, след която стана ясно, че има огромна дупка в бюджета на „жълто-черните”. На разговора в хотел „Империал” стана ясно също, че при тази структура на капитала трудно някой чрез Ботев би построил стадиона край Бирената фабрика.

„Положението в Ботев тежко. След напускането на г-н Румен Чандъров се отвори дупка в бюджета, която не е запълнена. Отделно след развалянето на концесията на плажа в Слънчев бряг доста спонсори спряха да помагат на клуба. Засега само г-н Георги Самуилов изпълнява ангажиментите си, като дори и ги надвишава. Нашият шанс е стадионът, като обсъждаме развалянето на концесията. Всичко е в ръцете на общината и се надяваме чрез законови механизми концесията да бъде прекратена.

В момента Ботев постоянно трупа задължения. За нас надеждата умира последна. Ние доста пъти сме изпадали в такава ситуация, но сега пак е трудно. Разбира се, г-н Самуилов притежава 60% от акциите. Надяваме се той да има нов партньор, за да може ситуацията да бъде по-различна, но за момента при тази структура на капитала трудно някой през Ботев би построил стадиона”, каза председателят на сдружението Борис Гиздаков пред “Меридиан мач”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *