Само в 7DniFutbol.bg

От Монтана изреваха: Форматът ни пречи, не можем да изкараме нищо даже от мачовете с Левски и ЦСКА

7 Dni Futbol03.12.201610

Новият формат и изискването да се играят мачове само на стадиони с осветление засега ни пречи като клуб”, заяви президентът на Монтана и кмет на едноименния град – Златко Живков.

“В Първа лига май само ние и Славия останахме без държавна помощ за инфраструктурата на стадиона и поставянето на осветление. Вместо да играем на нашия стадион и да имаме между 1500 – 2000 зрители, сега 20 човека ходят до Ловеч. Ние очаквахме най-сериозен приход от мачовете с Левски и ЦСКА. Но вместо това имаме разход на всеки мач около 10 000 лева. До края на годината разходите по домакинските ни мачове в Ловеч са към 150 000 лева”.

“От друга страна, приходите от договора за телевизионни права не покриват тези суми. Затова все още не искам да давам крайни оценки за формата и договора за тв правата, но със сигурност ще искаме да се преразгледат и обсъдят добре. Друго, което не разбирам, е защо поне в мачовете за купата не ни разрешиха да играем на собствения си стадион, както е при отборите, идващи от долните ешелони. Не искам да звучи като оправдание или пък като единствена причина за слабото ни представяне само фактът, че не играем на нашия си стадион, но със сигурност поне щеше да има повече хора на “Огоста”. Нали е и за тях тази игра. Така че генерален извод към момента няма да правим, но нещата не са добри”.

“И не ми е ясен критерият, по който се избират отборите за държавна помощ. Искрено се надявам, че и на нас ще се даде. В противен случай ще трябва сами по някакъв начин да се справим със слагането на осветлението. Като цяло иначе форматът е интересен с новото деление, но проблемите с икономическото състояние на отборите е сериозен и той също може да даде своят отпечатък”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ