Само в 7DniFutbol.bg

Сашо Димитров проговори за Берое! Бившият треньор смята селекцията си за добра, даде и примери

7 Dni Futbol03.12.201650

Бившият треньор на Берое Александър Димитров проговори за престоя си в тима 2 месеца, след като напусна, или по-точно беше принуден от феновете да подаде оставка. Димитров коментира случващото се под Аязмото в последните дни и анонсираната чистка на голям брой футболисти, някои от които доведени именно от него в отбора като Васил Панайотов и освободеният вече Христофор Хубчев. Специлиастът се защити и за селекцията.

“Когато бях назначен начело на Берое, на нас, треньорите, ни беше поставена цел да се работи върху привличането на млади български футболисти и да се изгради млад и силен отбор. Затова аз доведох младежки национали или минали наскоро оттам. Ще ви дам пример с Ерик Почански, който ни помогна да се класираме в следващата фаза на турнира Лига Европа. Алекс Колев е бивш младежки национал. Радослав Кирилов го доведох от Италия, а сега той е национал на България, нали? Второ, в един момент целта пред нас вече беше друга – да се търсят бързи резултати, трябваше да се привлекат и добри чужденци. Взехме Охене и Като. Това са много добри играчи. Ще кажа и друго – при мен Мапуку вкара три гола. Селекцията просто остана незавършена. Трябваше да се завърши целият процес и да се изчака, за да се сработят футболистите. Аз си тръгнах заради доброто на отбора и смея да твърдя, че оставих що-годе балансиран тим на шеста позиция. Аз също имах списък с хора, които им изтичаха договорите през зимата, нямаше да разчитам на тях. Затова и освободих още преди началото Елиаш. Моите уважения към този играч, който е дал много на Берое, но беше на години. Ето, сега чета списъка и виждам играчи, които и аз бях дал за освобождаване като Педро, а той фигурираше и в моя списък. Един от проблемите е, че в отбора се месят хора, които са извън структурите на Берое. Не дават пари, не са в ръководството, но правят опити да се месят в клубната политика”, сподели Димитров и заяви, че се надява отборът да подобри резултатите си при новия треньор.

“Стискам палци на момчетата. Следя мачовете на отбора и им желая успех. Искам да кажа, че много уважавам и Ферарио Спасов. Това е човек, когото много уважавам и считам за мой приятел. Когато правих селекцията, съм го питал за някои от играчите. Винаги ще го уважавам и му желая да помогне на отбора да намери победния път. Той е от интелигентните треньори, които могат да го направят.”


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ