Само в 7DniFutbol.bg

Няма милост! Осъдиха трима привърженици на Локо (Пд) за побой над фен на ЦСКА

7 Dni Futbol02.12.2016110

Районен съд Пловдив определи и наложи на подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов наказание от по ТРИ  МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и за тримата, като изтърпяването на същото беше отложено с изпитателен срок от по три години.

На непълнолетните към момента на деянието Виктор Р., Николай П. и Спас Р. Районният съд наложи „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”.

Това наказание беше определено, след като Районна прокуратура Пловдив и подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов, Виктор Р., Николай П., Спас Р. и техните защитници сключиха споразумение, пише PlovdivDerby.com.

На подсъдимите са им повдигнати обвинения  по чл. 131, ал. 1 т. 12 от НК за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те се признаха за виновни в това, че на  03.01 2015 г. в съучастие като съизвършители по хулигански подбуди са причинили на Румен К. от гр. Пловдив средна  телесна повреда, изразяваща се в избиване на втори горен десен зъб.

Подсъдими били привърженици на ФК „Локомотив”. На 03.01. 2015 г. около 18 часа те били  в заведение в центъра на Пловдив. По същото време пострадалият Румен К., който симпатизирал на отбора ЦСКА, се намирал в друго заведение до Събота пазара, за да се види със свои приятели, симпатизанти на ФК „Ботев”. Неизвестно лице съобщило на шестимата подсъдими, че има фенове на ФК „Ботев” в заведение до Събота пазара. Те се придвижили с две таксита до мястото. Решили техен познат, разпознаваем сред феновете на двата клуба, да мине като примамка пред заведението и да предизвика феновете на ФК „Ботев” да излязат навън, за да се сбият. Подсъдимите достигнали до централния вход на заведението, видели пострадалия Румен К. и въпреки че бил с отличителни знаци на ЦСКА, започнали да му нанасят удари с ритници.

Вследствие на побоя Румен К. си глътнал езика и изпаднал в безсъзнание. Случайно преминаващ гражданин видял тялото на Румен К. на тротоара и заедно със свидетел от заведението успели да му помогнат да си вземе въздух.

Определението, с което Районен съд Пловдив одобри споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ