Само в 7DniFutbol.bg

Топузаков предупреди Славия и всички отбори в Първа лига: Левски е най-разярен, когато е трудно

7 Dni Futbol02.12.201671

Треньорът на Левски Елин Топузаков отправи предупреждение към Славия преди столичното дерби в събота от 17:30, че „сините” са показали през годините, че в най-трудните за тях моменти стават най-опасни и най-разярени. Левски беше единственият отбор без загуба в Първа лига допреди два кръга, но след две поредни загуби от Локо (Пд) и Лудогорец се оказа на цели 9 точки зад разградчани в битката за титлата. Срещу Славия Топузаков иска три точки на всяка цена.

„Трябва да добавим три точки в актива си, няма да стане лесно. Трябв да спечелим мача, без значение толкова от играта, колкото да се поздравим с победата. По един или друг начин предходните два мача ги загубихме. Сега е моментът на нашия стадион да покажем, че нсеслучайно сме на това място и имахме серия успешни резутлати без загуба. Това е водещото. И с Локомотив, и с Лудогорец има моменти, за които можем да съжалявяаме, Можеше да е друго. Нормалмо е да има нотка на съжаление. Въпросът е да не е за наша сметка и да показваме това, което трябва и което можем. От там нататък съм сигурен, че победата ще си я извоюваме сами”, каза Топузаков и подчерта:

„През годините Левски е доказал, че когато е най-трудно е най-опасен и най-разярен”. Той не скри, че „сините” футболисти трябва да играят с повече спортен хъс.

„Тези футболисти показаха през сезона, че заслужават уважение. Важното е тактиката, себераздаването, концентрацията в защита и атака. Може би трябва да имат малко повече спортен хъс, за да постигнем това, което все за малко ни се изплъзваше предните два мача. Разчитаме в този мач да спечелим и да прибавим три точки”. Според Топчо, в отбора има не толкова физическа, колкото психическа умора след двете поредни загуби.

„Нормално е да има умора, повече психическа, наближавва края на сезона /има предвид полусезона/. Чисто физически мисля, че сме подготвени. Победата е важна. Ако нещо ни тежи от предходните два мача, утре трябва да играем по-освобдено и по-силно, за да се поздравим с успех. След две загуби, досега не бяхме губили мачове, нормало е да има леко притеснение. Това е задача на мен и моя екип да ги подготвим по най-добрия начин”.

В редиците на съперника Славия той открои най-вече младостта. „Стабилен отбор с много млади момчета. Столично дерби, интересен мач, има заряд и от едната, и от другата страна. Мисля, че ще стане интересно”. Освен контузения Георги Костадинов, в Левски няма други кадрови проблеми.

коментар

  • Славей Иванов Цолов

    02.12.2016 at 20:42

    С Тунде и Нар ще вземеш 3-те точки ако ти ги подарят.Остави тези двамата на пейката и ще спечелиш.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *