Само в 7DniFutbol.bg

Министър Кралев: Футболът в България е най-популярният спорт, играят 100 000 души

7 Dni Futbol01.12.201610

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че у нас футбол професионално играят 50 хиляди души, а още толкова са в аматьорски отбори. Той отчете като успешна реализацията на първото издание на Програмата за развитие на Детско-юношеския футбол в България, за която ММС отпусна 1 млн.лв. за подготвителни лагери и екипировка на 12-те най-добри школи у нас.

“Надявам се да имаме възможност през следващите години да разширим тази програма и увеличим обхвата й до 16 отбора. В системата на футбола са ангажирани над 50 000 картотекирани играчи, а ако включим всички, които играят на аматьорско ниво, отиват на над 100 000. Това е най-масовият и най-популярният спорт и той заслужава държавна подкрепа.

Виждаме, че мечтите на децата са големи и ние трябва да направим всичко възможно да ги подкрепим и дай Боже повече от тях да се реализират. Не всички ще станат професионални футболисти, но всички ще станат страхотни хора, защото спортът изгражда силните личности, научава ги да се борят, да побеждават, да понасят достойно загубите и пак да продължават напред”, сподели Кралев и разкри, че в Хасково ще бъде изграден нов футболен терен.

“Има готов проект, говорили сме с кмета. Много деца тренират футбол в Хасково, затова изборът ни е да се изгради едно хубаво игрище там. Скоро и в други градове може да помогнем, но за нас е важен интересът, а в Хасково има такъв, обяви министърът на спорта при връчването на наградите в програмата “Децата и футболът” на Асоциацията на българските футболисти. Повод да съобщи тази новина министърът стана награждаването на 12-годишния Павел Георгиев от ФК Кенана (Хасково), който отговори на въпрос, че желае да играе за мъжкия отбор на Хасково в “А” група.

“Нека хората, които се занимават с футбол в този град да са спокойни. Министерството ще им помогне с изграждането на един нов терен”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ