Само в 7DniFutbol.bg

10 бивши армейци търсят реванш срещу ЦСКА

7 Dni Futbol01.12.201660

От лятото насам Нефтохимик се превърна в пристан за бивши кадри на ЦСКА. Към шейховете се присъединиха общо 10 треньори и играчи на червените, като почти всички те вдигнаха Купата на България през миналия сезон.

Още през лятото бяха привлечени вратарят Стоян Колев, бранителят Ангел Грънчов, нападателят Костадин Хазуров, както и офанзивният халф Румен Руменов, който бе взет под наем от армейците, а преди това бе дошъл в Борисовата градина от Литекс. В Нефтохимик бе взет и вътрешният халф Николай Дюлгеров, който бе част от ЦСКА през пролетта на 2012 и есента на 2013 г.

В хода на сезона към тези 5 играчи се присъединиха крилото Станислав Маламов и опорният халф Йордан Йорданов, които бяха освободени от армейците в края на август. А в средата на септември Нефтохимик взе и бившия треньорски щаб на ЦСКА – Христо Янев и помощниците му Владимир Манчев и Ивайло Петров, пише “Тема спорт”.

Дали обаче тези кадри могат да възродят Нафтата и да извадят отбора от кризата? До този момент кръвопреливането от “Армията” в Бургас не дава добри резултати. Янев посъбуди отбора след ужасния старт при Димчо Ненов, но все още Нефтохимик отстъпва видимо на почти всички съперници, а показателно за това бе крушението срещу Дунав миналия кръг. За скъсяването на дистанцията с останалите не помогна привличането на червения легион, нито дори подсилването с имена като Мариян Огнянов и Венцислав Христов.

Днес обаче бившите армейци имат добра възможност да се докажат срещу ЦСКА. И нищо чудно, ако откраднат нещо, това да се окаже повратен момент в сезона на Нефтохимик. В последния кръг Момчил Цветанов наказа бившия си отбор, след като донесе точката на Верея на “Армията” (1:1). А сега още повече играчи, минали през Борисовата градина, ще опитат да се изявят.

Не всички обаче ще играят – Стоян Колев и Руменов почти сигурно ще останат на пейката, а Йордан Йорданов и Костадин Хазуров са контузени. Останалите обаче са на линия, ще са титуляри и ще търсят доказване точно срещу ЦСКА. Победа над армейците ще даде и известно легитимиране на Христо Янев, на ко*гото засега нещата не му се получават в Бургас и предпоследното място в класирането е красноречиво.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ