Само в 7DniFutbol.bg

Христо Янев: Трябва да се преборим със себе си, за да бием ЦСКА

7 Dni Futbol01.12.201630

Треньорът Христо Янев се изправя срещу бившия си тим ЦСКА, вече водейки състава на Нефтохимик. Той бе начело на ЦСКА за гръмката победа с 5:1 именно над “шейховете” през август. Сега ще е от другата страна на барикадата и затова е интересно какво мисли преди този мач.

“Имаше пресконференция, аз си подадох оставката, всичко останало може всеки да си го интерпретира, както го пожелае. Сега съм на много добро място за моето развитие, където имам възможност да работя и да покажа, че имам нужните знания да водя отбор на високо ниво”, заяви Христо Янев специално за DIEMA SPORT. Той сподели и какво е успял да промени в Бургас досега.

“Не толкова много неща успях да променя, колкото ми се искаше. Трябва да работим повече върху това, да бъдем по-добри при взаимодействието си на терена. Трябва да играем повече с топката и да разберем, че разполагаме с необходимите качества за това да се случи. Мисля, че това ще се случи на етап, на който не всички искат, но в крайна сметка това е футболът и не можеш да си избереш кога да се случват нещата”, каза още Янев.

Голямата му болка е, че в момента Нафтата се представя по един начин у дома и по друг – навън от Бургас. За самия специалист това е необяснимо и иска да го промени в мачовете занапред.

“Лично за мен е необяснимо, че има разлика в представянето ни в Бургас и навън. Всички искаме едно и също, едни и същи футболисти са. Трябва и навън да показваме поведение, каквото нашите привърженици искат да виждат и в Бургас. Тук факторът вече е чисто психологически и трябва да променим именно това”, сподели Христо Янев и коментира предстоящия мач.

“Този мач е тежък от гледна точка на това, че излизаме срещу ЦСКА. Това е отбор, който се бори за шампионската титла, а ние ще се опитаме да се противопоставим по най-добрия начин. За да стане това, всеки един от нас трябва да се пребори със себе си, за да постигнем нещо срещу ЦСКА. Само тогава можем да излезем и да се представим така, както искаме. Не съм човек, който приема пораженията, ще кажа на момчетата преди мача, че трябва да се борят”, завърши Янев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ