Само в 7DniFutbol.bg

“Тема спорт” призова: Левски и ЦСКА, тръгнете заедно срещу Лудогорец! Всичко е “в ползуРазграду”

7 Dni Futbol18.11.2016280

Левски вече не е първи и към ден днешен това си е новина откъдето и да го погледнеш. Този кръг сините ще гостуват на опърничавия Монтана, после са домакини на традиционно трудния Локо Пловдив и след това гости на Лудогорец. След тези три мача това, че Левски не е първи няма да е новина, а твърде вероятно е и малко хора да си спомнят, че сините са били в реална битка за първото място. Някъде тогава може би на „Герена“ вече отново говорят за цели с четвърт уста, тъй като другата ¾ от устата няма да се отваря, защото Левски отпадна за купата. Тоест, съвсем по-реална става вероятността тимът на Елин Топузаков постепенно да изостане още повече от първото място и до края на сезона да играе за здраве, както често се случва пред последните години.

Разликата този път е, че на „Герена“ като че ли нямат ресурс поне да поддържат някаква изкуствена битка, да симулират реално присъствие на върха в българския клубен футбол. Доскоро Левски имаше действащ Управителен съвет, на заседанията на който за добро или за лошо се водеха многочасови дискусии, след това феновете посредством медиите разбираха какво се случва. Макар и не всичко да бе достатъчно прозрачно, клубът дишаше с пълния си капацитет и бе на показ.

Сега никой не знае новия УС събира ли се реално, какво се обсъжда, какви решения се приемат, какви се отхвърлят и изобщо прозрачността отстъпи място на мъглата, клубът някак си се е капсулирал и никой не знае каква посока се следва. И на „Герена“ се сърдят, ако има спекулации, които пък се раждат винаги когато няма никаква информация. Преди фенските структури в УС казваха – клубът има толкова задължения, нъбълбукали са се с еди какви си заеми, пари за селекция ще има в еди какъв си размер, а ако не се продаде Краев собствениците се ангажират да извадят конкретна сума. А сега какво – ще има козирка и табло до Нова година, ама по-скоро няма да има. Селекция ще има каквато трябва, ама каква трябва – никой не казва. Пари ще се отпускат колкото е необходимо, но всичко ще е прагматично и изобщо запалянковците остават с усещането, че някой ги работи, че някой крие нещо от тях и което е по-лошо – този някой се е оставил по течението и дори няма ресурс да се сбие с конкуренцията пък било то и на тихия фронт. Лудогорец прави каквото си поиска, а от Левски няма кой да обели дума. Ето, онзи ден бивш директор на Берое си признава, че никой от БФС не ги е питал за отлагане на мача с Лудогорецв първия кръг и това си остава ей така. Съдийската армада продължава да свири „в ползуРазграду“ без изобщо да и пука, и от „Герена“ пак си мълчат. Хората си правят какви ли не упражнения с правилниците и наредбите в БФС, сякаш понякога за да проверят дали някой ще им опонира, обаче някой вече се свежда само до „Армията“. „Герена“ нещо изведнъж замлъкна, дори няма кой под формата на шега да обрисува степента на съпротивителните сили на Берое срещу Лудогорец онзи ден, пък и на доста други мачове. ЦСКА пишат за клетката в Разград, а в тази клетка съвсем скоро ще трябва да се настанят привърженици на Левски. Клубът Левски обаче защо не се включи към претенциите на червените? И в този ред на мисли можем още доста да подскажем на хората от „Герена“ как да се държат като ръководители на Левски. Но не като служебни собственици, каквито се извъртяха в последно време, а като истински шефове на Левски. Е, трябва ли пак запалянковците да диктуват и да бъдат лошите, да мътят водата, да пречат, да нарушават спокойствието. Ами да, в Левски трябва да има напрежение, не само в съблекалнята, но и в канцелариите.А в момента в клуба гледат безучастно как другите си развяват коня и някак равнодушно приемат всичко за нормално.

Желю Станков, “Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *