Само в 7DniFutbol.bg

Емил Костадинов със силни думи за Хубчев: Не е като другите, да угажда на този и онзи

7 Dni Futbol30.09.201640

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов говори пред медиите по актуалните въпроси от българския футбол, като бе засегната и темата със смяната на селекционера на България.

Относно напускането на Ивайло Петев от поста национален селекционер и поемането му към Динамо Загреб Костадинов каза: „Явно Петев си има причини. Може би е получил по-добро предложение. Знам точно, но не искам да изпадам в детайли. Дано новият треньор да направи нещо в положителна насока. Срещу Франция и Швеция, който и да е треньор, няма да е лесно“.

„Има пропаст между нашите юноши и тези от водещите държави в Европа. Турция от много години работи в добра посока във футбола. Ако и ние не мислим само за комерсиалната страна на нещата, може да има прогрес. Имаме таланти, които трябва да се развият“.

„Очакваме България под ръководството на Петър Хубчев да покаже по-добри игри. Нека играчите да се развият и да натрупват самочувствие. Хубчев бе много добър играч и като треньор се справя добре. Дано да успее да даде самочувствие на футболистите. Мисля, че никой не се бърка в работата на треньора. Наистина има селекционери, които угодничат. Взимат играчи, които мислим, че ще помогнат, а помагат на други. Но мисля, че Петър Хубчев не е такъв човек, а и никой от нас няма да посмее да му каже подобно нещо“, каза за наследника на Петев Костадинов.

„Не знам в последните години да сме направили кой знае какви трансфери в чужбина. Първо трябва да се утвърдиш в нашия шампионат, да си добър тук, за да пробиеш навън“.

„Имаме шанс в младежките квалификации“, завърши Костадинов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ