Само в 7DniFutbol.bg

Илиан Илиев разочарован: Хвърлихме се като на турнир, все едно щяхме да отпаднем

7 Dni Futbol30.09.201650

С думите “Неочаквана и неприятна загуба” започна коментара си на загубата с 2:3 от Пирин наставникът на Локо ПД Илиан Илиев.

„Няма лесен двубой в първенството, това си го говорихме с момчетата преди срещата, но започнахме така, сякаш прекалено лесно ще вземем мача. Така се получи, после започнахме да гоним времето и съперника, а в последните минути играхме повече със сърце и по-малко с глава”, посочи специалистът в ефира на Диема спорт 2.

„При 2:2 можехме да изчакаме, а ние тръгнахме да рискуваме и ни хванаха на контраатаки. Това не е турнирен двубой при загуба да отпадаш. Точката си е точка, но ние я изпуснахме. Тази загуба не ни влизаше в плановете ни”, призна Илиев.

„Пирин се затвориха, падаха и като цяло си играха тяхната игра. С малко лежане си постигнаха това, за което бяха дошли. Ние пропуснахме своите шансове и сега е лошо, защото има дълга пауза до следващия мач. Ако е скоро следващата среща, можеше като със Славия да се поправим, но вместо това сега се очертават 15-16 тягостни дни за нас.”

Отбраната ли е ахилесовата пета на Локомотив?

„Защитата наистина е слабото ни звено, но ако се наредим в нашата половина, както Пирин, да минем 3-4 пъти центъра, то ще имаме по-малко допуснати голове. Избрали сме другия начин, да рискуваме, а тогава те хващат на контраатаки. Аз съм привърженик на по-високата преса. Просто днес рискувахме прекалено много.”

Дали защитата има нужда от подсилване?

„В предния мач се представихме добре, в този – не, но не бива да виним централните ни бранители, защото ние не изиграхме най-добрия си мач. Все пак се върнахме в двубоя и търсихме победата. В България веднага стават трагедии след подобна загуба и е неприятно, когато сам се вкараш в такава ситуация. Имаме достатъчно опции за защитата, трябва да се поработи повече.”

„Имахме топката през по-голямата част от срещата, но преди почивката я изнасяхме бавно. Много е трудно да промениш настройката си по време на мач. Пропиляхме първото полувреме, може би и заради подценяване.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ