Само в 7DniFutbol.bg

Йорданеску: 8 години са прекалено дълго време! Тук съм, за да върна титлата на ЦСКА

7 Dni Futbol30.09.2016110

Старши треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску разкри интересен детайл от първата си среща с феновете на “червените”. Преди месец румънецът първо застана пред привържениците, за да им обясни вижданията си за играта и развитието на отбора, а след това го направи и пред медиите. Две седмици преди дербито с Левски Йорданеску разкри, че победа в този мач е било единственото изискване към него на тази първа среща.

“Разговорът ни мина така: Аз ги уверих, че ще направя всичко отборът ни да работи здраво с тренировъчни методи, които са модерни за цяла Европа. И им казах, че отборът ще израства, ще става по-силен. Обещах да вложа цялата си енергия и знания за това. Помолих ги за търпение, продължавам да искам това, макар да знам, че никой във футбола не обича тази дума.

Те ми казаха – можеш да загубиш всеки мач, но не губи от Левски! Естествено, не бива да губим всички мачове… Ще вложим много труд и подготовка в този мач, бъдете сигурни. Но за момента не искам да говоря каквото и да е за дербито, защото имаме друг мач и това би означавало да подведа моите играчи и да ги объркам. Следващият мач е най-важният”, заяви Йорданеску пред Sportinglife. Той споделя и, че за него бурните събития около ЦСКА от последните 2 години не са толкова важни, колкото това да промени факта, че от 8 години “червените” не са ликували с шампионската титла.

“ЦСКА няма титла от 8 години. Това е много време. Аз искам да направя отбор, който да стане шампион. Не искам да казвам, че ще сме готови в края на този сезон. В момента е ясно – не сме готови. Но това не е негативно изказване. Работим, за да печелим всеки мач. Казвам на играчите, че трябва да го правим.

Трябва да заслужим да носим тези червени фланелки и когато ги обличаме, да се гордеем с това. И, че с тези екипи с емблемата на ЦСКА идва и голяма отговорност. Искаме да ставаме все по-добри не само в играта на терена, но и в мисленето си. В манталитета. Всеки ден работим за това.

Аз знам, че този отбор ще става все по-силен. Уверен съм, че след 3 месеца ще е по-добър, след 6 месеца – на още по-добро ниво. Но и знам, че това не става с магия. Трябва здрава работа и търпение.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ