Само в 7DniFutbol.bg

Умря циганката май! Петев сам се похвали за избора на Хубчев

7 Dni Futbol28.09.201641

Бившият национален селекционер Ивайло Петев замина за Загреб вчера следобед. 40 ми­нути преди полета той говори пред „Меридиан Мач” за ситуацията око­ло преговорите и с БФС, и с Динамо.

„Благодарен съм на президента на БФС Бо­рислав Михайлов и на членовете на Изпълкома затова, че не ми напра­виха спънки. Вече прек­ратих официално догово­ра си като селекционер на националния отбор на България. Искам да благодаря и на футбо­листите, с които работих през периода, в който бях начело на тима. По­желавам успех на Петър Хубчев, аз също споме­нах неговото име, когато в БФС ме попитаха как­во мисля за мой замест­ник. Вярвам, че той ще се справи, въпреки теж­ките мачове, които пред­стоят. Но неговата цел ще бъде като моята – да изгради боеспособен от­бор, който да атакува класиране за европейс­ките финали през 2020 година. Всеки, който е свързан по някакъв на­чин с футбола, ще ме разбере, че нямаше как да откажа на Динамо Загреб. Още повече, че това бе третата оферта, която ми предложиха. Приех, защото ежеднев­ната работа беше започ­нала да ми липсва. Освен това заставам наче­ло на изключително по­пулярен клуб не само в Хърватска и не само на Балканския полуостров, но и в Европа. На 41 го­дини съм и искам да се развивам като треньор, а това е наистина огром­на възможност”, каза още Ивайло Петев.

Той изгледа снощния двубой на новия си тим срещу Ювентус в Шам­пионската лига (0:4). Очаква се днес да уточни и пос­ледните детайли около двегодишния контракт, за който се е договорил с ръководството на Ди­намо. Петев призна, че иска да дебютира още в неделя, когато е дербито с Хайдук Сплит.

„Аз не се притеснявам от предизвикателства. Готов съм да поема отго­ворността, а в крайна сметка какво по-добро от това да стартираш спобеда срещу големия местен съперник. Друго освен трите точки не трябва да минава през главите на всички в Ди­намо. След това в поне­делник ще се прибера за малко в България. То­гава евентуално ще мога да проведа разговор и с новия щаб в национал­ния, ако преценят, че мога да съм им поле­зен”, добави още Петев.

Комисионната, която от Динамо ще платят на БФС заради предвари­телното прекратяване на договора на селекционе­ра, е в размер на три заплати. Според неофи­циалните информации в Хърватска нашият спе­циалист ще получава по 250 000 евро на година.

коментар

 • фланелко ибрикчиев

  28.09.2016 at 13:33

  Един добър момент за българския футбол: който и да смени Ивайло БЕЗфланелков – ще бъде по-добър вариант (дори и Вили Вуцов) . . .

  #

  Нека да им е честит на хърватите носителят на НАЙ-ГОЛЕМИЯТ български футболен златен скункс . . .

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ