Само в 7DniFutbol.bg

Тотално превъзходство на ЦСКА! Най-гледаният отбор в България събира 50% повече публика от Левски

7 Dni Futbol28.09.20162422

И през този сезон ЦСКА затвърждава лидерството си по зрителски интерес. За поредна година червените са най-гледаният отбор в България. Това по категоричен начин показват статистическите данни след първите 8 кръга от първен­ството. ЦСКА безапелационно държи първата позиция по зрителски интерес, като на 8-те му срещи от началото на шам­пионата са присъствали с поч­ти 50% повече привърженици на футбола в сравнение със зае­мащия второ място в класация­та Левски. 4250 зрители средно ходят по стадионите, когато играе ЦСКА, а 2881 го правят за мачове с участието на Левски. Това сочат данните на „Тема Спорт”. Тези в БфС са с малко по-ниски средни стойности и за двата гранда, но съотношение­то е същото.

Най-посетеният мач от началото на първенството е ЦСКА – Славия от първия шампионатен кръг, когато на “Ар­мията” се събраха близо 8000 зрители.

Много показателен е и дву­боят Дунав – ЦСКА в Разград, из­гледан от 5000 души. Във всич­ките си останали домакинства русенци събираха между 500 и 2000 зрители. Само на мача с ЦСКА от трибуните се усети истинска атмосфера на сериоз­ен сблъсък. И още нещо – всички гостува­ния на червените – срещу Верея, Пирин и Дунав, се превърнаха в най-посетените домакински мачове на тези отбори до мо­мента през сезона. Същото предстои да се случи и тази съ­бота в Коматево, когато ста­дионът на Ботев за първи път от началото на първенството ще е пълен до краен предел. Причината е ясна – гостуване­то на ЦСКА.

Дори в предсезонните кон­троли 31-кратните шампиони са безапелационен лидер. Две­те най-посетени летни про­верки бяха с участието именно на армейците. 2500 зрители из­гледаха загубата от Спартак Плевен с 0:1 в Тетевен, а 9000 дойдоха на “Армията” за контролата с Удинезе.

Такава е картинката от последните няколко години. Дори и докато беше във В група, ЦСКА събира­ше най-много публика по ста­дионите – 8000 със Струмска слава в първия кръг, 7000 със Са­рая в квалификациите за Купа­та на България, 9000 в Стара Загора по време на първия по­луфинал с Берое (б.а. – най-посе­теният домакински мач на заралии за последните години), 16 500 на реванша на “Армия­та” и 35 000 на финала с Мон­тана на “Васил Левски”. Именно двубоят за отличието срещу тима, воден от Емил Велев, се превърна и в най-посетения мач между български отбори през новия век.

2 коментара

 • Jason SS

  28.09.2016 at 12:42

  Кой отново е номер 2 😀 😀 😀

  Reply

 • Хари

  28.09.2016 at 16:17

  Много е интересно също, платения канал на Домуса, какво ще покаже ако дадат разчетите. Гарантирам, че за мачовете на ЦСКА се плащат 2 пъти повече еднократни абонаменти с СМС отколкото всички останали взети заедно. Абсурд обаче да получим такава статистика 🙂 Не знам, чрез мобилните оператори дали може да се изкара статистиката.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *