Само в 7DniFutbol.bg

Босът на Динамо праща официална оферта за Петев, преговорите вече са на финалната права

7 Dni Futbol26.09.201670

Националният селекционер на България по футбол Ивайло Петев чака по-късно тази вечер да получи официалната оферта, подписана от ръководството на Динамо (Загреб) преди да вземе окончателното си решение. Самият Петев е в напреднали преговори с хърватските шампиони и участници в Шампионската лига, което беше потвърдено и от президента на клуба Мирко Баришич.

“Все още не мога да потвърдя, че Петев е назначен официално, но преговорите вече са стигнали доста далече в тази посока, обяви Баришич пред сайта Дневник Гол. Самият Ивайло Петев пък явно е в преговори и за прекратяването на договора си с БФС, тъй като рано преди обяд е бил на разговори в централата.
Медиите в Хърватия отбелязват, че 41-годишния създател на явлението Лудогорец е любимец на собственика Здравко Мамич и на два пъти се е разминавал с него. Ако бъде назначен на Максимир, Петев ще бъде едва третият чужденец за последните 60 години на треньорската пейка и вторият извън бивша Югославия след Освалдо Ардилес. Аржентинската легенда беше за кратко в клуба през 1999-а година.

Сайтът Index.hr пък прогнозира, че назначението е опит да Мамич да излезе от взаимовръзките и кръговете в Хърватия, което при Петев няма как да се получи.

Иначе тимът се готви за мача си с Ювентус от Шампионската лига, а за първи път от доста време всички билети са продадени. Днес временният треньор на тима Желко Сопич даде пресконференция и обяви себе си за “войник на клуба”, като евентуалната му смяна с Петев е напълно нормален ход.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *