Само в 7DniFutbol.bg

Край на споровете! Стана това, което трябваше – ЦСКА разкара плявата

7 Dni Futbol12.09.2016130

Промените в редиците на ЦСКА станаха една от най-горещите теми преди и след началото на сезона в Първа лига. Фактът след тях е един и той е неспорим – “червените” разкараха плявата, а това го очакваха всички. За миналият сезон във “В” група беше ясно, че шансове ще получат слабоизвестни футболисти и повече юноши, които да опитат да се докажат. Много малко от тях успяха, останалите си заминаха и сега на “Армията” се гради нов отбор. Треньорът Йорданеску знае, че ще му трябва време да го сглоби и накара да играе, както той иска, после ще се берат плодовете.

От ЦСКА си тръгнаха 10 футболисти, които имаха мачове в “А” група преди да подпишат с “червените”. Общият брой на срещите,  които те са изиграли в елита до момента, 757 мача, а от тях 214 са на сметката на 40-годишният вратар Стоян Колев. Другите двама с трицифрен брой мачове са Александър Бранеков (146) и продуктът на Академия “Литекс” Момчил Цветанов (135). Това са общо 495 мача, изиграни от тримата. Останалите седмина общо имат 262 срещи, и то за отбори като Миньор Пк (Райчев, Йордан Йорданов, Хазуров), Любимец (Кикарин, Аясс), Видима Раковски, Спортист (Своге) (Н. Цветков), Хасково (Маламов).

Колкото и да им се иска на феновете на ЦСКА тимът да е изцяло български, както беше миналата година във “В” група и при спечелването на Купата, сега реалността е друга. ЦСКА има нужда от класа, каквато липсва в освободените и се налага да я вкарат играчи от чужбина като Диого Виана, Арсенио, Рафа Перес и Джордан. На “Армията” прибраха и един от най-познатите  български футболисти в Европа в последните 6-7 години – Станислав Манолев.

Време е феновете да погледнат без идеалистките очила и да видят, че с играчи, направили кариери предимно във “В” и “Б” групите, ЦСКА няма как да се бори с парите на Лудогорец и новият бос на Левски. Това е реалността и на споровете трябва да бъде сложен край.

Разкараните от ЦСКА играчи с мачове в “А” група:

Стоян Колев – 214 мача

Милен Кикарин – 14 мача

Виктор Райчев –  12 мача

Александър Бранеков – 146 мача, 8 гола

Йордан Йорданов – 16 мача

Николай Цветков – 46 мача, 2 гола

Момчил Цветанов – 135, 16 гола

Костадин Хазуров – 51 мача, 5 гола

Самир Аясс – 60 мача, 6 гола

Станислав Маламов – 63 мача, 1 гол

*Заб.: В статистиката са включени и мачовете, които футболистите са изиграли от началото на този сезон

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *