Само в 7DniFutbol.bg

Илиан Илиев безмълвен след обрата: Нямам обяснение за случилото се

7 Dni Futbol10.09.201690

Наставникът на Локомотив Пловдив Илиан Илиев беше крайно разочарован след развоя на мача със Славия в София. Неговите момчета водеха с 2:0 на почивката, но след нея допуснаха невероятен обрат до 2:5. Самият той не може да си намери обяснение защо се стигна до този развой и в гласа му си личеше огромна горчилка от тази загуба, която малцина очакваха след края на първата част.

“След такъв мач и веднага след него много трудно може да се даде обяснение. Направихме само една принудителна смяна, но допуснахме твърде много грешки отзад и нормално ни вкараха толкова голове”, заяви Илиев.

“При 2:0 трябваше далеч по-спокойно да играем, не знам какво се случи. Играли сме много такива мачове, когато сме имали пасив и са обръщали развоя, така че не мисля, че е имало отпускане. Цяла почивка темата на разговор беше да не допускаме такова отпускане”, добави Илиев и сподели кой според него е решителният момент за обрата.

“Като намалиха до 2:1 за нас, психологическото преимущество беше за Славия. Тогава някои играчи се попритесниха и така допуснахме головете. Въпросът е, че при 2:0 и със ситуациите, които имахме да направим 3:0, малцина вярваха, че можем да изпуснем двубоя. Но това се случи. Всички сме разочаровани, със сигурност няма човек, който да не се чувства така. Получаваш 5 гола за 30 минути, което не е добре, а си си мислел, че печелиш мача”, сподели Илиев и разкри, че сега му предстои тежката задача да вдигне психологически момчетата си занапред.

“Това е трудното, че психологически ще е трудно да се преодолее това. След такива мачове се питаме дали си струва да се занимаваш с това. Прекалено много нерви се хабят за една игра и прекалено много разочарование изпитваш от един момент, в който можеш да си със съвсем други емоции”, сподели Илиев и разкри, че в момента се чуди дали въобще да се занимава с професията, но това е продиктувано от огромното му разочарование.

“Сега, ако ме питате, няма смисъл да се занимаваме. Защото разочарованието е огромно, не се изпълниха нещата на полувремето. Но има и утре, аз съм човек, който трудно свиква с такива неща. До крайности не стигам, говоря принципно”, завърши Илиан Илиев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *