Само в 7DniFutbol.bg

УС на Левски остава в състав от 9 души

7 Dni Futbol09.09.201670

Управителният съвет на Левски ще продължи да бъде от 9 членове. Бройката няма как да бъде изменена от новия Надзорен съвет на клуба. Причината е, че на състоялото се на 30 август Общо събрание на сините не бяха правени корекции по Устава на дружеството. А според този, приет през 2015 година, в ръководния орган влизат 9 човека. Затова и собственикът Спас Русев, за да прави промени по този показател, ще трябва да се случи на ново ОС. На 30 август Русев се сдоби официално с около 90% от акциите на сините. Той го получи безвъзмездно от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Те прехвърлиха всичките си дялове на бизнесмена. 10% от капитала на Левски продължава да е в ръцете на фенската организация тръст “Синя България”. На Общото събрание Русев обяви само промените в Надзорния съвет. Освен него в органа влизат синът му Евгени и Деян Петков – директор корпоративна сигурност във “Виваком”. В предишния УС на Левски влизаха Иво Тонев – председател. Николай Иванов – зам.-председател, Константин Баждеков, Николай Илиев, Гошо Гинчев, Иван и Андрей – като представители на “Междинна станция”, както и фен-ските сдружения “Синя България”, Национален клуб на привържениците и “Сини сърца” като юридически лица. Спас Русев все още не е разкрил състава на новия УС.

Предполагаше се, че той ще бъде оглавен от Наско Сираков. А категоричните индикации са, че легендата няма да се върне в клуба. За сметка на това босът е постигнал принципно споразумение със Станимир Стоилов, който да бъде следващият треньор на Левски. Мъри има договор с Астана за още година. Но Русев вече има договорка с шефовете на казахстанския клуб Стоилов първо да бъде обявен за нещо като генерален мениджър на Левски – той ще изпълнява тази длъжност дистанционно. А след време ще седне и на скамейката

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ