Само в 7DniFutbol.bg

Теглят днес жребия за Купата! Може да има столично дерби още на 1/16-финалите

7 Dni Futbol07.09.201650

В 12:00 часа днес ще бъде изтеглен жребият за 1/16-финалите в турнира за Купата на България. В този кръг участват всички тимове от Първа лига, 14 тима от Втора лига и 4-те представителя на ЗС от Предварителната фаза. Тоест 14-те отбора от Втора лига (без двата II отбора) и 14-те отбора от Първа лига (общо 32 отбора). Съществуват възможности и за столични дербита, след като Локомотив София и Царско село защитават честта си във второто ниво на българския футбол, а техни опоненти може да бъдат елитните ЦСКА, Левски, Славия.

32-та отбора се разпределят в 16 двойки. При жребия отборите се разпределят в 2 урни както следва:

Първа урна: 14-те отбора от “А” ФГ и 2-те отбора от “Б” ФГ, заели най-предни места в класирането на групата през изминалия сезон – Поморие и Созопол.

Втора урна: 4-те представителя на ЗС и 12-те отбора от “Б” ФГ, които не попадат в първа урна.

– Победителите в този етап се излъчват чрез отстраняване в една среща. При равенство в редовното време, се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство и след края на продълженията, се изпълняват дузпи.
– Домакин във всяка среща е отборът от втора урна.
– 16-те победителя продължават в следващия кръг.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ