Само в 7DniFutbol.bg

Петев невъзмутим след мъката срещу Люксембург: Важни са трите точки

7 Dni Futbol07.09.2016100

Националният селекционер Ивайло Петев не скри разочарованието си от представянето на България на старта на квалификациите за Мондиал 2018 в Русия. “Трикольорите” стигнаха до трите точки, но до последно трепериха срещу считания за пълен аутсайдер в групата състав на Люксембург. С невероятен гол на Александър Тонев в заключителните секунди “лъвовете” стигнаха до изстрадана победа с 4:3.

“Ако трябва да съм честен, очаквах тежък двубой, но чак такова нещо – не. Допуснахме недопустими грешки в защита. Всичко се случва във футбола, затова не бива да хвърляме вината персонално върху този или онзи. Трябва да анализираме представянето си и да коригираме пропуските. Ще наблегнем особено върху играта си в защита, защота там бяха големите пропуски. В случая ние предоставихме на съперника три или четири ситуации, от които да ни отбележи”, коментира Петев след срещата.

“Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков имат бъдеще в националния отбор, въпреки че допуснаха елементарни грешки. Те са млади и е нормално да има известно притеснение. До полувремето Люксембург не ни притесни с нищо. Възможно е да е имало подценяване при някои от играчите, но на този етап трите точки са най-важните. Оставам оптимист. Това, че сме допуснали неточности, не бива да ни обезсърчава. Трябва да сме уверени, да работим върху грешките и да се стремим да не ги допускаме повече”, допълни още селекционерът, който призна, че е възможно да повика някои нови футболисти за предстоящите на 7-ми и 10-и октомври гостувания на Франция и Швеция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *