Само в 7DniFutbol.bg

Националите поемат нов курс! Попето и компания трябва на всяка цена да бият Люксембург

7 Dni Futbol06.09.201640

Днес в 21:45 часа националният отбор на България започва новата квалификационна кампания за Мондиал 2018 в Русия. “Лъвовете” посрещат непретенциозния отбор на Люксембург в първи мач от група “А”. Това е своеобразно ново начало за отбора на Ивайло Петев, който реши да направи доста промени в състава. Победата днес е абсолютно задължителна и всякакъв друг резултат ще бъде приет като провал. Люксембург със сигурност е най-слабият отбор в нашата група и тепърва предстоят далеч по-тежки битки.

Жребият отреди за “трикольорите” изключително тежка група. В нея са още Франция, Холандия, Швеция и Беларус. Ясно е, че в тази конкуренция не можем да имаме прекалено големи очаквания към отбора.

Ниските очаквания могат да дадат голямо поле за експерименти и налагане на млади играчи от Ивайло Петев. Селекционерът изглежда ще се възползва от създалата се ситуация, тъй като се виждат сериозни промени в състава. Само четирима играчи останаха от гръбнака на тима отпреди 4 години. Тогава в откриващия мач с Италия (2:2) играха Иван Иванов, Светослав Дяков, Георги Миланов и Ивелин Попов. Александър Тонев, Владислав, Стоянов, Илия Миланов и Димитър Рангелов също влизаха в сметките на тогавашния селекционер Любослав Пенев, но те по-често оставаха на резервната скамейка. Сега в състава виждаме доста нови и млади лица, които се надяваме тепърва да ни радват с изявите си с националната фланелка.

В днешния двубой се очаква Петев да заложи на Владислав Стоянов на вратата и Страхил Попов, Иван Иванов, Чорбаджийски и Недялков в отбрана. Дяков ще бъде в ролята на опорен халф, а Георги Миланов и Марселиньо ще бъдат натоварени със задачата да градят играта на тима. Михаил Александров и Ивелин Попов ще започнат на крилата, а Димитър Рангелов ще стартира на върха на атаката.

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Ст. Попов, Иванов, Чорбаджийски, Недялков, Дяков, Г. Миланов, Марселиньо, Александров, И. Попов, Рангелов

ЛЮКСЕМБУРГ: Жубер, Шано, Жанс, Филипс, Яниш, Бонерт, Жерсон, Да Мота, Тил, Муч, Жоаким

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *