Само в 7DniFutbol.bg

Кметът зарадва цял Русе! Дунав скоро се прибира у дома

7 Dni Futbol03.09.2016180

„Процедурите са доста напреднали, но те се водят от Министерството на спорта и не зависят от Община Русе. Надявам се все пак, че в най-скоро време ще стартират и реалните ремонтни дейности по Градския стадион в Русе и до късната есен да сме приключили”, заяви кметът на дунавския град Пламен Стоилов.

Той не пропусна за пореден път да благодари на правителството за отпуснатите 1 млн. лв. за подмяна на тревното покритие и поставяне на осветление. Стоилов припомни, че на стадиона в Горна Оряховица има стълбове, става дума просто за подмяна на лампите. В Русе обаче са се наложили допълнителни изследвания, свързани с льосовата почва, за поставяне на стълбовете за осветление, което е забавило старта на процедурата. Заради предстоящия ремонт на Градския стадион, в момента лидерът в Първа лига „Дунав” играе домакинските си мачове в Разград.

Община Русе смята да инвестира и свои средства в Градския стадион, за да го реновира постепенно, каза още Стоилов. През тази зима ще бъде поставена козирка и над южната трибуна, ще бъде изграден и ВИП-сектор над входа, през който футболистите излизат на терена. „През следващите години в бюджета на Община Русе ще залагаме средства, за да изпълним поетапно целия проект от 4 млн, за да може Градският стадион да стане един от най-красивите в България.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ