Само в 7DniFutbol.bg

Националите избират нов капитан?

7 Dni Futbol03.09.201610

Три дни преди първата световна квалификация с Люксембург в националния отбор е повече от интересно. Появиха се информации, че  футболистите настояват да бъде организирано гласуване за нов капитан на отбора. Както е известно, от година и половина лентата се носи от Светослав Дяков, който обаче и до този момент няма статут на постоянен капитан. Причината е, че 32-годишният футболист бе назначен лично от селекционера Ивайло Петев и не бе избран с гласуване в съблекалнята.

В последните няколко дни в лагера на националите се зародила идеята, че е по-демократично за началото на новите квалификации именно футболистите да изберат кой измежду тях да носи капитанската лента.

Още след идването си в националния отбор Петев даде лентата на Дяков, с когото се познаваха отлично от съвместния им престой в Лудогорец. Именно Петев привлече халфа в Разград през 2011 година. Преди това лентата носеше Ивелин Попов, който наследи Стилиян Петров след неговото спиране с футбола заради левкемия.

В сегашния състав на България именно Попов е с най-голям опит, като има над 60 мача и 12 гола на сметката си. Според всички в съблекалнята точно Попето е формалният лидер, който говори с треньора и ръководството в напечените моменти. Владислав Стоянов и Иван Иванов също се ползват с доста голямо уважение сред съотбортиците си и някой от тях също може да получи лентата при евентуално гласуване.

Все още обаче не е ясно дали селекционерът Ивайло Петев е склонен да позволи подобно гласуване. Той вече направи своя избор като даде лентата на Дяков, но е възможно и да се вслуша в гласа на играчите и да им позволи те сами да изберат своя лидер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ