Само в 7DniFutbol.bg

Кметът на Пловдив скочи срещу Ботев и Локомотив: Достатъчно пари дадох, стига!

7 Dni Futbol30.08.2016120

До края на кметския мандат Община Пловдив няма да подпомага финансово повече футболните клубове в Пловдив, съобщи днес кметът на града Иван Тотев.

„През последните 5 години Община Пловдив даде достатъчно средства. Готово е осветлението на стадион Локомотив, изградихме терени и паркинги и различни имотни дейности, които възлизат на над един милион лева”, допълни Тотев.
Според него довършването на стадион „Ботев” е непосилно за бюджета на Община Пловдив.

След като Цветан Василев пое отбора имаше идея за грандиозен ремонт, за целта съоръжението беше напълно разрушено. След проблемите с КТБ и напускането на Василев рамките на България строежът на стадиона е замразен.

Президентът на Ботев Ангел Палийски коментира ситуацията така: “Вчера поискахме среща с кмета. Ръководството работи усилено по възобновяване на строежа на стадиона. Нямаме финансови претенции към общината и няма да искаме финансова помощ. Искаме да запознаем кмета на града за следващата стъпка, която Ботев предприема, за да може да бъде възобновен строежа”, коментира Палийски като отказа да каже точно каква е тази стъпка.

Днес ще прочета какво писмо са входирали от ръководството на Локомотив в община Пловдив. За такова писмо разбрах от медиите. Това каза още кметът на града Иван Тотев днес.

“Трябва да спрем а комуникираме по този начин и затова ще поканя ръководството на Локомотив на среща, за да уточним нещата”, заяви Тотев.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ