Само в 7DniFutbol.bg

Укрaинци объркаха сметките на Петев

7 Dni Futbol30.08.201620

Желанието на националния селекционер Ивайло Петев и ръководството на БФС България да започне квалификациите за Мондиал 2018 с мощния нападател Борис Ташчи в състава си е провалено от шефовете на Украинската футболна федерация, пише “24 часа”.

От българска страна не се отказват от идеята, но става минимален шансът Ташчи да дебютира за националния ни отбор до края на 2016 г. Причината – от украинската федерация дори не отговарят на официалното запитване за изпращане на документите за Борис Ташчи. Възможно е умишлено да протакат процеса, за да не си затварят вратата Ташчи да заиграе в мъжкия национален отбор на Украйна, ако бъде решено, че имат нужда от него.

Борис е играл в юношеските гарнитури на Украйна от 16 г. до младежката селекция до 21 г. За 16-годишните дебютира през август 2008. Но от 2013 г. спира да получава повиквателни и така и не го канят да направи стъпката към представителния тим на Украйна. В момента Ташчи е на 23 г. Висок е 192 см, тежи 90 кг. Играе за немския Щутгарт. През миналата кампания записа 5 срещи в Бундеслигата. От началото на новия сезон е титуляр за Щутгарт във Втора бундеслига.

Борис Ташчи е роден в Одеса. Има български корени и паспорт. Той даде съгласието си да играе за България. От април досега обаче от украинската федерация мотаят реализацията на българската идея.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *