Само в 7DniFutbol.bg

УЕФА погва Нафтата за расизъм, поискаха наказания за официални лица

7 Dni Futbol26.08.201640

Комисията по “Етика и феърплей” към Българския футболен съюз излезе с решение по повод знамената, знаците и символите, използвани от агитката на Нефтохимик по време на мача с Берое.

В официалното становище, публикувано в сайта на БФС, се отбелязва, че привържениците са използвали „крайно десни символи и подлежащи на санкциониране в съответствие с правилата приети от УЕФА за борба срещу расизма и дискриминацията.“

Ето позицията на Комисията:

На свое заседание Комисия „Етика и феърплей” разгледа изпратеното от Дисциплинарната комисия искане за становище, относно издигане на символи на стадион „Лазур”, по време на футболната среща между отборите на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962” – ПФК „Берое”, проведена на 21.08.2016 г.

Комисията, след като се запозна с представения снимков материал и доказателства, счита символите и знаците изобразени на знамената, поставени на стадиона от привържениците на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962” за крайно десни символи и подлежащи на санкциониране в съответствие с правилата приети от УЕФА за борба срещу расизма и дискриминацията в европейския футбол.

Комисия „Етика и феърплей” препоръчва на Съдийската комисия и СТК за вземане отношение спрямо назначените длъжностни лица от БФС на футболната среща ПФК „Нефтохимик Бургас 1962” – ПФК „Берое”, неотразили в официалните документи и не предприели действия по предотвратяване на издигнатите забранени символи.

Комисия „Етика и феърплей” препоръчва на футболните клубове от професионалния футбол да проведат срещи с фен клубовете си и да бъдат отново разгледани изпратените им материали от УЕФА и БФС, отразяващи забранените символи.”

Припомняме, че УЕФА наложи солидна глоба на Левски заради такива символи, използвани по време на мача с Марибор на „Георги Аспарухов”. „Сините” бяха санкционирани с 57 000 евро, а следващият им домакински мач в Европа ще бъде без публика.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ