Само в 7DniFutbol.bg

Асоциацията на треньорите: В “А” група трябва да има само наставници с “Про” лиценз

7 Dni Futbol31.05.201630

Асоциацията на футболните треньори в България излезе с декларация, с която призовава клубовете от “А” група да не назначават треньори без лиценз “Про”.

“Във връзка със стартирането на новия футболен сезон 2016/2017 и възможните промени на треньорско ниво обръщаме внимание на клубовете, че АФТБ държи стриктно да се спазват лицензионните изисквания – само специалисти с лиценз „Про” имат права да ръководят отбори от професионалния футбол. Тези с лиценз „А” и „Б” да бъдат начело на тимовете от „Б” група и асистент треньори в „А” група, а с лиценз „Б” – помощници в „Б” група”, се казва в декларацията.

“АФТБ умолява своите членове да не делегират права на нелицензирани треньори. Преотстъпването на правомощия влияе отрицателно на развитието на професията и е в разрез с установените разпоредби на БФС. През сезон 2015/2016 постигнахме забележителен успех, като наложихме целта си всички треньори в „А” и „Б” група да работят със съответните лицензи”, добавиха още от асоциацията, ръководена от Стефан Грозданов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ