Само в 7DniFutbol.bg

Петев: Не е приятно да си на лагер, когато всички други почиват

7 Dni Futbol30.05.201620

„Когато е време за почивка, на никого не е приятно да е в лагерна обстановка”. По този любопитен начин селекционерът на българския национален отбор Ивайло Петев описа настроението в лагера на нашия отбор на заминаване за Япония, където България ще играе на турнира Kirin Cup 2016.

„Краят на сезона е, когато е време за почивка, на никой не е приятно да е в лагерна обстановка, но това е нашата професия и трябва на 100% да защитаваме честта на нашата родина. Надявам се в дните, които имаме преди мача, да се настроим вече на вълна този турнир, в който ще участваме и да се представим на ниво. Трябва да се потрудим и да усъвършенстваме това, което искаме. Малко време е минало, ще видим в мачовете, които предстоят. За момента съм доволен от абсолютно всички”, сподели Петев в ранни зори днес на летище София.

Той изрази задоволство от всички повикани играчи.

„В тази група, която останахме в последните два дни, тази група заминава, така че няма нови промени. Доволен съм от групата, която тренира. Имаше хора, които дойдоха в последния момента, на всички е ясно каква е причината. Остават две тренировки, които трябва да направим там, за да съм наясно кои 11 ще почнат в първия мач”.

Петев е останал впечатлен от играта на домакина Япония, който е първият ни съперник на турнира.

„Гледал съм ги почти всички отбори, най-много Япония, защото срещу тях ще се изправим първия мач. Доста сериозен отбор, приятно бях изненадан и впечатлен от начина, по който играят, очаква ни труден мач”.

На 3 юни тимът на Ивайло Петев се изправя срещу домакините от Япония. Срещата е от 13:40 часа българско време и ще се проведе на стадион “Toyota” в Нагоя. Четири дни по-късно националите ще срещнат в Осака един измежду отборите на Дания или Босна и Херцеговина.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *