Липенски: Знам някои неща за трансферите

7 Dni Futbol28.05.201600

Берое ще започне лятна подготовка за новия сезон на 13 юни с медицински прегледи в рамките на два дни (13 и 14 юни). Това обяви временният наставник Пламен Липенски след успеха с 2:1 над Левски в последния 36-и кръг на А група.

„Опитахме се да гоним второто място, не стана, но поне се радвам, че запазихме третото място и ще играем в Лига Европа. На тоя етап нищо не мога да кажа за трансферите, знам някои неща, работим в тази насока, но няма нищо конкретизирано. Всеки треньор иска най-добрите футболисти, но първо трябва да видим кои ще вземем и кои ще освободим. Нормално е по 2-3 човека да има приемственост, трябва да видим на какви позиции какви играчи ни трябват. На 13 юни викаме всички момчета на медицински прегледи, 13-и и 14-и, след това ще уточняваме програмата, явно ще я водим тук подготовката в Стара Загора”, сподели Липенски след успеха над Левски.

И през следващия сезон той ще е кондиционен треньор на Берое, но времето за почивка и подготовка за евротурнирите му се вижда твърде малко.

„Оставам в щаба, да. Имаме малко време за подготовка, малко време за почивка. Един организъм, който не е починал, не знам как да го натоваря. Цяла година го изстискваш тоя организъм, той има нужда от почивка, за да го натоварим отново”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *