Само в 7DniFutbol.bg

Люпко гони първа победа с експериментален състав в Стара Загора

7 Dni Futbol28.05.201630

Берое посреща Левски в последния мач на двата тима за сезон 2015/16. Днешните съперници, които завършват съответно трети и втори, са сигурни участници в евротурнирите и сблъсъкът от 17:00 ч. под Аязмото ще бъде само за честта им. Това предполага и някои ротации в съставите на Пламен Липенски и Люпко Петрович. Сърбинът записа разочароващ повторен старт на кариерата си на “Герена” и днес ще иска да запише първа победа, от както замени Стойчо Стоев.

Липенски не може да разчита на контузените Владимир Зафиров и Атанас Зехиров, както и на наказания Илия Миланов. Спас Делев, който дезертира от последните два двубоя на тима, отново няма да играе. Делев, също както и Зехиров, е близо до това да напусне Берое след днешния последен мач за сезона. Станислав Костов и Исмаил Иса ще излязат заедно като титуляри за заралии, като първият ще играе на крилото, както го е правил много пъти в кариерата си. Милисавлевич ще е на другия фланг, а Елиаш ще е свързващото звено между линиите. Емин Ахмед за пореден път ще замести Зехиров на десния бек.

За Левски в състава след ангажименти с младежкия национален отбор се завръщат Божидар Краев и Борислав Цонев. Двамата ще си оспорват мястото сред титулярите, като Цонев е вероятно да е един от играчите, за които Люпко Петрович каза, че ще иска да види в игрова обстановка преди края на сезона. Другите изненади, освен Боби, сред 11-те на “сините” ще бъдат Бабатунде Адениджи, който ще води атаката и Джъстин Менголо, който ще е на десния фланг. В отбрана след изтърпяно наказание се завръща Сашо Александров, докато адаша му от центъра на защитата ще гледа мача от трибуните. Така двойката пред Боян Йоргачевич ще е Лукин – Карнер.

Вероятни състави:

Берое: Макенджиев, Ахмед, Василев, Иванов, Пенев, Елиаш, Том,  Джоман, Костов, Милисавлевич, Иса

Левски: Йоргачевич, Сашо Александров, Лукин, Карнер, Минев, Костадинов, Цонев, Бурабия, Нар, Адениджи, Менголо

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ