Само в 7DniFutbol.bg

Локомотив (Пд) иска 1 млн. от държавата, за да започне Бесика

7 Dni Futbol27.05.201630

Въпреки отказа на Община Пловдив да дари на Локомотив Пловдив земя за строителството на спортна база, както и тази под стадиона, на Лаута не спират да мислят, как да финансират проектите си свързани с клуба. Както е известно Христо Крушарски вече инвестира над 1 000 000 лева за изграждането на 2 помощни терена и централния, чиято реконструкция започна преди няколко дни.

Сега от Локо Пд са подканили Общината да задейства процедурата по усвояването на държавния милион, който бе обещан преди няколко месеца на повечето клубове в България. Христо Крушарски възнамерява с въпросните пари да задейства строежа на Трибуна Бесика, която бе бутната от Веселин Марешки, който след това си обра крушите от Пловдив и остави феновете на черно-белите без фенска трибуна. Христо Крушарски вече е поръчал новия проект за Бесика, който съвсем скоро ще е готов и ще бъде представен на обществеността.

В предложение до общинският съвет зам.-кметът Георги Тютюков поиска съгласието общината да кандидатства с проекта за Бесика пред министерството. Държавни пари се дават за спортни обекти – общинска собственост според наредба номер 2 за финансово подпомагане. В писмо на Локомотив се напомня, че ръководството на клуба има амбициозна програма за обновяване на базата на стойност 9 000 000 лева, пише Марица.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ