Само в 7DniFutbol.bg

По-важно от златният медал е златното сърце! Уникален жест на “червените”

7 Dni Futbol26.05.2016190

Историята на 9-членното семейство Маринови от столичния квартал “Редута”, което живее в една стая, но въпреки това намира начин да дарява, трогна стотици хора, гледали репортажа на Bulgaria On Air,  сред които и футболистите на ЦСКА.

Защо един от защитниците на червените реши да сбъдне детската мечта на едно то децата на семейство Маринови?

Злощастната съдба на 9-членното семейство Маринови трогва до сълзи Кирил Динчев и съпругата му Мая. Без да се замислят, двамата решават единодушно – ще помогнат на семейството с каквото могат, а причината – съдбата не подбира и никой не е застрахован.

“Решихме да помогнем по какъвто и да е начин като не знаехме реално каква точно е ситуацията. Когато дойдохме тук видяхме всъщност едни хора, които са изключително подредени, изключително възпитани с едни прекрасни деца, които са изпаднали в една ситуация, която въобще не е приятна”, коментира Динчев.

“Все пак много се радвам, че има хора, които раждат деца на тази държава и то толкова много и в същото време смятам, че държавата трябва да поеме своята позиция и да им помогне”, добави Динчев.

1

И докато държавата реши дали да подаде ръка на многодетното семейство – Кирил и съпругата му успяват да присъединят към добрата кауза доста хора, които да зарадват седемте деца, макар и временно.

“Първо решихме да им помогнем с обичайните неща с дрехи, едно колело подарихме, малка финансова помощ и сега днес донесохме играчки. В този момент искам специално да благодаря на целият ми отбор ЦСКА, на Милена Копчева, на съпругата ми и на Михаел и Любомира Петрови, които се включиха в събирането и помагането на тези средства”, посочи Кирил.

“Това което правим в момента, не мога да кажа че е нищожно, но е малко в сравнение с това, което наистина е необходимо на това семейство, а това е именно намирането на жилище в подходящ за тях район”, добави още той.

Въпреки това радостта в малката стая на семейство Маринови е огромна.”Тук от няколко дена вкъщи е една веселба, защото все пак не всеки ден можеш да видиш футболист от ЦСКА. Дори и на стадиона да отидеш да му стиснеш ръката, а той дойде в нас, седна разговаряхме като най-нормален човек, като близки хора ни прие.”

Може би заради това Кирил решава да мине отвъд материалното и да сбъдне детската мечта на баткото в семейството – 16-годишният Радослав.

“Миналият път, когато бяхме тук говорихме, че мечтата му е да тренира бокс и за това сега ние организирахме неговите тренировки, неговото начално обучение”, добави Кирил.

“Да го държиш изкъсо, много сериозна дисциплина и той да те слуша. Много успехи…”, пожела Кирил.

Посещението в залата не закъснява и 16-годишното момче, успя да осъществи големия си блян – да бъде като големите боксьори и да стъпи на ринга.

“Значи, Ради, сега ще ти покажа основите – А и Б както се казва. Ляв и десен прав..ляв прав, десен прав”, започна треньорът Иван Вакича.

“Като го гледам как удря балтиите – добро боксьорче ще излезе от него, просто трябва да е постоянен и да има желание да тренира. Добре се справя, удря точно – добре удряше по лапите … целеши ги и като за начало е добре”, добави той.

А след първата тренировка Радослва беше категоричен, ще идва всеки ден, за да предследва целите си и вярва, че един ден той ще е новият Кубрат Пулев.

Във фейсбук Кирил Динчев, благодари на всички, които са му помогнали в начинанието.

“Искам да благодаря на хората,които ми помогнаха да дадем усмивки в лицата на това семейство. Никога не трябва да забравяме добротата в нас. Апелирам за намиране на подходящо за живеене общинско жилище за сем. Маринови. Те са хора заслужаващи помощ и подкрепа”, написа защитникът.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *