Само в 7DniFutbol.bg

Юрист обяви: БФС не спечели делата срещу Литекс и Левски

7 Dni Futbol26.05.201620

Адвокат Радостин Василев, който движеше иска на Литекс срещу БФС в КАС в Лозана, обяви, че “оранжевите” не са загубили делото срещу футболната ни централа. Той обясни и, че от Левски са постъпили правилно оттегляйки навреме своят иск и в този смисъл също не са губеща страна в никакъв процес.

Ето обяснението на Радостин Василев:

За да няма спекулации:

1.БФС не е печелил никакво дело срещу Литекс в КАС. Съдът е приел, че няма юрисдикция въобще да разгледа спора. Делото по същество не се е състояло. Това е очаквано и не е изненада нито за колегите, с които защитавах Литекс, нито за самия клуб. Все още нямам мотиви, но най-вероятно КАС е приел, че няма юрисдикция да разгледа спора заради липсата на арбитражно споразумение между Литекс и БФС и неприемане на писмото на БФС, в което признава и ни насочва към КАС за такова. Нищо изненадващо и учудвщо в ситуацията. Това е стара стратегия на БФС. Задължава клубовете да признаят КАС, самият БФС е длъжен да признае КАС, съгласно устава на ФИФА, показва привидно желание в спорът да се реши в КАС, но отказва да подпише арбитражно споразумение и накрая оспорва юрисдикцията на съда. Това не е коректно отношение, но такава е играта……..

2. Левски сами оттеглиха иска си. За тях дори нямаше произнасяне за юрисдикцията и е много несериозно да се говори, че са загубили делото. Аз също бих направил така на мястото на Левски. Левски нямаше интерес от това дело след като изостава на 15 точки от Лудогорец, пък и ще спетят всички такси….

Това е всичко. Няма нужда от лъжи, спекулации и жлъч. Каквото трябва ще се случи, независимо от всичко.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *