Само в 7DniFutbol.bg

Нов удар по Левски! Сините няма да си върнат 7-те точки отнети от БФС

7 Dni Futbol25.05.201642

Българският футболен съюз спечели делото в Лозана, което бе заведено от Левски и Литекс. То бе заведено след решението на Дисциплинарната комисия към БФС за изваждането на клуба от Ловеч от “А” група след скандалния двубой между двата тима в края на 2015 г.

Припомняме, че заради изключването на “оранжевите” от елита се стигна до пасив от 7 точки от актива на “сините”. Арбитражният съд в Лозана е категоричен по исканията на Литекс, че правото е на страната на БФС и че трябва да се спазват правилниците на централата от “Иван Асен II”. Виждайки накъде отиват нещата, от Левски са оттеглили своята молба.

Това означава, че въпросните 7 точки няма да бъдат върнати на клуба от “Герена” и няма да има нови промени в класирането. Припомняме още, че специалистът по спортно право Георги Градев защитаваше “сините” по делото, като той и ръководството вярваха, че точките ще бъдат върнати на Левски.

2 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ