Само в 7DniFutbol.bg

Вижте колко ще вземат за титлата в Разград

7 Dni Futbol25.05.201640

Сериозни премии очакват футболистите на Лудогорец за спечелването на титлата за пета поредна година. Общата сума, която футболистите ще си разделят възлиза приблизително на 300 хил. лева. От тези пари ще вземат около 20 играчи, като най-големият индивидуален бонус възлиза на 20 хил. лева, а най-малкият на 8 хил. лева.

Парите се изчисляват на базата на броя изиграни мачове, а отделно от това някои играчи имат фиксирани премии в договорите си при титла.

Сумите, които футболистите ще си поделят за първото място през този сезон, са доста по-малки в сравнение с тези, които отборът получи за влизането си в групите на Лига Европа и особено за участието в групите на Шампионската лига.

Това е напълно логично с оглед приходите, които клубът си гарантира при участие в основната част на турнирите. Както е известно, за класирането си в компанията на Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, футболистите на “орлите” взеха по 200 хил. лева на калпак. Това е може би най-голямата премия в историята на българсикя футбол.

“Меридиан мач”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *