Само в 7DniFutbol.bg

Ave, Ganchev, morituri te salutant *

7 Dni Futbol25.05.201630

ЦСКА е на върха, а привържениците на носителя на Купата на България са в краката му. За по-малко от година Гриша Ганчев сътвори немислимото. Едва ли са били много хората, освен самия бизнесмен, които са вярвали, че армейците имат сили за подвига, който тимът на Христо Янев направи на най-светлия българския празник – 24 май. Изхвърлен от елита, отброяващ последните часове до гибелта си, ЦСКА намери своя пълководец. В лицето на Гриша Ганчев, 31-кратния шампион на България откри човек, който е готов на всичко, за да върне славата на тима. И по-малко от година по-късно го направи.

Днес за него е валидна една от най-великите фрази на Юлий Цезар – Veni, vidi, Vici (б.р. Дойдох, видях, победих). Ганчев дойде в ЦСКА, изчисти всички пиявици от Армията и започна да работи на чисто. А решението да повери армейците на Христо Янев се оказа поредното му блестящо решение. Въпреки липсата на какъвто и да е опит, бившият футболист вложи цялото си сърце, за да върне ЦСКА там където му е мястото – на върха в българския футбол. Битката за Купата на България с Монтана обаче е само началото. Тепърва всички на Армията ще трябва да се борят с пиявиците в българския футбол, за да може през следващия сезон ЦСКА да се завърне там, където му е мястото – в елита.

Цяла България за пореден път видя, че без армейците, футбол у нас няма. Защото щом във “В” група червените събират по 35 хиляди зрители на стадиона, представяте ли си какво ще се случи след година, ако на тима му предстои решаваща битка за титлата. Тогава със сигурност у нас няма да се намери стадион, който да побере вълната от фенове, следващи сърцето си.

И за финал ще припомним още една велика фраза: Ave Caesar, morituri te salutant (б.р. „Здравей Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват!“ С този поздрав, гладиаторите са посрещали римския пълководец преди битка. Преди година на Армията сигурно са посрещнали Гриша Ганчев с подобна фраза. Защото през целия сезон армейците се бориха като гладиатори срещу всички, само и само да сбъднат мечтата на милионите свои привърженици.

Сега на Армията е време за празненства, а от утре битките продължават. Уви, такава е съдбата на гладиаторите!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ