Замесиха зачеркнат от Петев нападател в афера с черно тото

7 Dni Futbol23.05.201600

Българският нападател Андрей Гълъбинов е играл в два уредени мача от италианската Серия Б преди 2 години, когато носи екипа на Авелино. Мачовете са Модена – Авелино (0:1) и Авелино – Реджина (3:0), като Гълъбинов се разписа във втория двубой. За радост на нападателя неговото име не е сред разследваните от прокуратурата на Апенините. Разследващите разполагат с телефонни записи, доказващи, че резултатите от двете срещи са договорени предварително.

Тримата футболисти, които властите разследват са капитанът на Авелино от този период Франческо Милеси, Армандо Ицо, който сега играе в Дженоа и дори попадна в разширения състав на Антонио Конте за Евро 2016, но отпадна от окончателния списък за мачовете във Франция.  Милеси е раздал на играчи общи 30 хиляди евро, за да уреди резултата от единия от мачовете. Четвъртият заподозрян е Маурицио Пекариси, за който се смята, че е получил пари, за да допусне грешка и Модена да загуби от Авелино.

Андрей Гълъбинов записа 6 мача и 2 гола за националния отбор на България преди да откаже повиквателна за квалификацията за Евро 2016 срещу Хърватия в Загреб. От тогава Ивайло Петев го зачеркна и не го е селектирал за двубой на трикольорите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *