Само в 7DniFutbol.bg

Шок! Левски на път да остане без лиценз

7 Dni Futbol30.01.201530

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев не скри, че финансовото състояние на клуба е много тежко. Той призна, че “сините” трябва да покрият дългове на стойност 1 700 000 лева до 20 март, за да вземат лиценз за евротурнирите. За нормалното функциониране на клуба до юни пък са нужни малко над 4 милиона лева.

“Първият сериозен проблем пред Левски, свързан с получаването на лиценз за евротурнирите, е, че Левски има задължения от 1 700 000 лева. Тези задължения са били изискуеми към 31 декември. Трябва да ги погасим до 20 март, за да получим лиценз за евротурнирите. Тази сума не е никак малка, а е доста сериозна. Истината е, че Левски е в изключително затруднено финансово състояние. Това са суми към бивши футболисти, треньори и служители, както и към настоящи. Преди дни платихме част от заплатите. Второто нещо, с което се занимавахме, е проектобюджет за 2015 г. Разходите са сведени до минимум – 4 400 000 лева за нормалното функциониране на клуба до юни. Набелязахме конкретни стъпки – водим преговори с три или четири потенциални спонсора на Левски. Разговорите не вървят никак лесно. Тук е моментът да поздравим Георги Иванов и Стойчо Стоев, че съумяват да се вместят в тези параметри. Пред всички нас стои предизвикателството да се справим с тази ситуация, да работим, Левски да вземе лиценз”, заяви Тонев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ