Само в 7DniFutbol.bg

Стойчо да си заслужи премията от 300 000 лева!

7 Dni Futbol30.01.201591

Престрелките между сегашните шефове на ЦСКА и бившите собственици продължават. За мен обаче и двете страни имат пропуски в тезите си. Настоящото ръководство на клуба така и не разбра, че когато купуваш нещо, ти го взимаш и с пасивите, и с активите му. Не може да го вземеш само с активите. Четох интервюто на Венци Живков, прав е за това, че няма как да се източи ЦСКА. Всъщност обаче за какво източване говорим?! И ЦСКА, и “Левски” от години насам водят много погрешна политика, като се дават луди пари за заплати на недоказани чужденци. И не само за това. На тези футболисти се плаща квартира, самолетни билети и т.н. Все пари, които в крайна сметка ощетяват клуба. Не искам да ме разбират погрешно. Аз не защитавам „Титан”. Все пак съм един от най-ощетените от тяхното управление. Отказах се от заплатите си, а освен това дадох лични средства за ремонта на “Армията”. Когато стана смяната на властта, от „Титан” ми казаха да си искам парите от Томов и Тодоров. Те пък от своя страна ми казаха, че не ми дължат нищо и трябва да се обърна към „Титан”. В крайна сметка ги оставих на клуба.
Не това обаче е най-притеснителното в момента, тъй като в последните дни в София дочувам все по-обезпокоителни информации. Градът не е толкова голям, че някои неща да могат да се скрият. А информациите са доста неприятни за ЦСКА. „Трейс Груп” и Петър Манджуков са готови да вдигнат ръце заради отказа на спортно-техническото ръководство да си намали заплатите. И в случая те са прави. Това на Стойчо просто не е нормално. Не може да взимаш заплата 40 хиляди и да казваш, че обичаш клуба. А освен това да прибираш по 200% процента премия. Къде го има това?! В ЦСКА заплатата на треньора трябва да е 12 хиляди лева. Не само на “Армията”, а и в “Левски”. Повече не може да се дават. Това с премиите пък е просто престъпление. От къде накъде треньорът ще получава 200% премия. Те трябва да взимат бонуси само за свършена работа. Например, ако вземат титлата, да получат 50 хиляди, за купата – 30 хиляди, а ако влезнат в групите на Шампионската лига – 300 хиляди. Това е пътят, чрез който може да се оздрави клубът. Друг начин няма. Иначе си прибираш 40-те хиляди заплата, а накрая заминаваш за Египет. Аз обаче имам друго предложение, тъй като не разбирам това нещо с вкарването на феновете в управлението на клуба. Или поне не по този начин, по който го правят в момента в ЦСКА и “Левски”. Както казах, треньорът на армейците трябва да получава не повече от 12 хиляди лева. Помощниците му пък трябва да се разписват срещу три бона, защото това е единственият начин за оздравяването на клуба. Но сега Младенов получава 40 бона, както и 200% премии. Затова бих събрал шефовете на най-големите фенклубове на ЦСКА и ще ги питам дали Стойчо заслужава да получава такава заплата, при условие че отборът е отпаднал от „Мура” и „Зимбру”. Ако кажа да, те трябва да предложат и начин да допълнят разликата спрямо сегашната заплата на треньора и мнението на ръководството за далеч по-скромно трудово възнаграждение. На въпросната среща, разбира се, бих поканил и журналистите, тъй като няма какво да се крие.
Що се отнася до зараждащия се конфликт между Томов и Валентин Илиев, в случая капитанът на ЦСКА не е прав. Той е служител, а не работодател и трябва по-внимателно да коментира неща от финансово естество. На фона на големите заплати, които получават футболистите, те трябва да бъдат доста по-търпеливи. А не да подскачат за няколко дни закъснение. Със заплатата на някои от сегашните футболисти на ЦСКА обикновените хора ще изкарат цяла година. И в това време ще живеят повече от добре.

 

ГЕОРГИ ИЛИЕВ, Бивш директор на ЦСКА

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *