Само в 7DniFutbol.bg

2 години без Велиян! ЦСКА и Бургас нямат друг като него

7 Dni Futbol30.01.2015310

Днес се навършват две години от деня, в който българският футбол осиротя безрвъзвратно. Отиде си Велиян Парушев, напусна ни последното голямо сърце във футбола.

Той беше страхотен защитник. Но преди всичко бе най-честният човек, който този футболен век помни. За да е близо до футбола, за да живее с любимия си отбор, той се съгласи накрая дори да кара клубния автобус. И го караше с лекотата, с която преди това не даваше на Наско Сираков дори да пие вода или пък наказваше Парма, в един от последните велики мачове на ЦСКА в Европа.

Днес ЦСКА и футболният му Бургас страдат, че няма такива играчи като него. Когато „армейците” отстраниха Парма с негов гол във вратата на световния шампион Тафарел, босът на „червените” Валентин Михов му предложи 500 долара лична премия. Отказа ги, защото не било честно към другите момчета, играли в мача. И продължи да си играе за най-ниската заплата в клуба! Това беше Парушев. И това днес липсва на ЦСКА. Клубът се напълни с меркантилни типове, за които последното важно нещо е армейската фланелка. Ако сега „червените” имаха един-двама велияновци, може би нямаше да е толкова зле положението.

Ами Бургас? Дано Парушев не гледа отгоре какво направиха с любимия му Нефтохимик, къде е днес бургаския футбол. Когато караше автобуса на Черноморец, в клуба се изхарчиха милиони. Беше му криво. Не за друго, а защото тези пари ги нямаше по негово време, за да може „Нафтата” да стане шампион в онзи сезон, в който ЦСКА го изпревари на фотофиниша.

Дано днес, когато стават две години, откакто железният защитник ни напусна, някой в Бургас даде дума да възстанови онова, което Парушев беше създал, а тези след него разрушиха. Дано и ЦСКА пак един ден се напълни с момчета, които знаят какво е ЦСКА.

Въобще дано един ден отново да имаме такъв като Парушев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ