Само в 7DniFutbol.bg

Христо Стоичков си спомни за Кройф и обясни защо е избрал 20-ти май за юбилея си

7 Dni Futbol19.05.201640

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде специална пресконференция преди двубоя по случаи 50-ия му рожден ден. Компания на Стоичков правиха имена като Даниеле Масаро, Хосе Мария Бакеро и др. Стоичков обеща истинско шоу на Националния стадион „Васил Левски“ утре и си спомни за легендарния Йохан Кройф, който почина наскоро.

„За мен беше щастие и удоволствие да играя толкова много за Барселона под ръководството на Йохан Кройф. Той успя да извлече най-доброто от моите качества и това което постигнах като футболист е благодарение на неговия труд. Йохан ще остане винаги в моето сърце. За мен той ще остане като човека, който най-много ми е помогнал“, коментира Стоичков.

“Останаха няколко часа до това събитие, което избрахме да бъде в България. Искам хората да дойдат да видят един спектакъл. Не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме и тази специална дата, каквато е 20 май. За мен ще остане паметна, както за България и най вече за дрийм тийма на Барселона, спечелвайки първата европейска шампионска титла през 1992 година”, каза Стоичков.

“Изключително съм щастлив и радостен, че днес имам възможността да представя част от бившите ми колеги, съотборници. Както и противници, с които останахме приятели извън терена. Затова сме подготвили нещо специално, хората ще бъдат изненадани, но няма да издаваме много от нещата”, допълни Камата.

“Този празник е за всички българи, не забравям, че съм тръгнал от тук. Аз винаги съм готов, така че…Готов съм до там, че сърцето да издържи, мускулите да издържат. Когато си по-умен на терена не знаеш как да се движиш. Ще покажем на хората какво сме научили. Щастлив съм, че отново ще бъда на терена с тези футболисти. Празникът не е само за нас, а за всички хора”, каза още Ицо.

Снимка: Иво Паунов

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *