Само в 7DniFutbol.bg

Феновете на Левски скочиха на БФС: Ново „Хилзбъро” ли чакате?

7 Dni Futbol19.05.201690

Националният клуб на привържениците на Левски публикува гледната точка на фенклуба си в Благоевград след инцидентите от мача с Пирин, спечелен от “сините” с 1:0:

“Ние от „Клуб на привържениците на Левски – Благоевград” смятаме, че сме длъжни да изкажем своето мнение по повод събитията, разиграли се преди, по време и след мача между Пирин и Левски.

Няколко часа преди началото на мача започнаха полицейските провокации срещу група левскари, които с нищо не застрашаваха обществения ред и спокойствието на останалите граждани. Събирането на тази група се състоя съвсем спонтанно без да има уговорки за каквито и да било организирани шествия и така нататък. Ненадейно отвсякъде бяхме обградени от служители на МВР, които дори опитаха да нахлуят в нашия клуб без каквото и да е основание. Без да има каквато и да била причина освен събиране на по-голямо количество хора, които просто си говорят, чакайки да наближи мачът и да тръгнат към стадиона.

Ние питаме – колко пари струваше на МВР да организира десетки полицаи да „пазят” (незнайно кого и от какво) една групичка фенове? Това ли е най-важната ви работа, господа служители на МВР, докато ромите безчинстват по селата?

Въпреки внесеното напрежение от органите на реда, ние се съобразихме с тях и тръгнахме към стадиона по посочения от тях маршрут, което мина без никакви инциденти.

И сега за пропусквателния режим на сектора за гости на ст. „Христо Ботев”. За тези 16 години съществуване сме обиколили доста стадиони, но това унизително отношение, на което бяха подложени стотици левскари… Пускаха по двама, по трима, а билетите ни бяха продавани през решетка.

Ние питаме ръководството на ОФК Пирин – нормални ли са тези условия, при положение, че клубът се издържа с пари на общината т.е. с парите на гражданите? Тези условия освен, че са крайно неудобни и отблъскващи са предпоставки за инциденти! А приходите от билети отчитат ли се на НАП при положение, че на билета няма нито дата, нито час, нито цена, нито касова бележка? Значи ако е имало беззаконие (това, че част от феновете са искали да влизат без билети), то е вследствие на друго беззаконие.

Питаме и господата от БФС и Лицензионната комисия – нов „Хейзел” или „Хилзбъро” чакате, за да предприемете мерки?!

Стигаме и до мутренските прийоми на господата в униформи, а именно задържането и пребиването зверски на български граждани по магистралата, без да има причина и вина за това. Господа, ние мислехме, че тези времена отдавна са отминали в 90-те! Ако има виновен, то затова е Темида, вие сте там да опазвате реда, не да раздавате правосъдие чрез физическа саморазправа. Ако е имало фен на Левски, нарушил закона, то той е трябвало да бъде арестуван на стадиона в Благоевград, за престъплението, което е извършил. Вината все още е индивидуална, а не колективна.

Отново се опитахте да покажете на обществото, че заслужавате 20-те заплати, че феновете са най-големия проблем на държавата, която е толкова прогнила отвътре, че е на път да изчезне! И отново медийният слугинаж запя познатата песен за качулките, наркоманите, платените… песен, която вече сме чували след всяко ваше геройство! След поредната ваша лумпенска постъпка върху български граждани!

СПРАВЕДЛИВОСТ И СВОБОДА ЗА НАШИТЕ МОМЧЕТА!
ОСЪДЕН ПОЛИЦАЙ, КОГА?!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ