Тежки първи дни за Люпко – Майстора с наложителен ремонт

7 Dni Futbol19.05.201600

Новият старши треньор на Левски Люпко Петрович трябва да оправдае прякора си Майстора още в първия си мач срещу Славия този уикенд. 69-годишният сърбин ще трябва да покаже майсторлък в оправянето на защитата, за която има само един здрав титуляр – капитанът Веселин Минев. Александър Александров и Сашо Александров са наказани, а Мики Орачев и Сърджан Лукин са с контузии. От четиримата единствено Орачев има минимални шансове да излезе в най-старото столично дерби.

Опците пред Люпко от пейката са Максимилиан Карнер и Галин Ташев. Ако Орачев стисне зъби за мача, той ще започне от ляво, а австриецът и капитана ще са в центъра. От дясно пък ще играе Роман Прохазка.

При положение, че Мики няма възможност да играе в дербито, още в първия си мач начело на Левски Люпко Петрович ще даде шанс на юноша от школата да дебютира като титуляр за „сините“. Това ще е Галин Ташев, който по принцип се подвизава като централен защитник и десен бек. В сърцето на отбраната е твърде рисковано да бъде пуснат и затова ротацията ще прати Прохазка на левия бек, а Ташев ще е отдясно.

До дербито с „белите“ остават две тренировки – днес и утре, които ще покажат има ли шанс Мики Орачев да се възстанови и да улесни задачата на Петрович.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *