Само в 7DniFutbol.bg

Кметът на Русе с щедра премия след триумфа на Дунав

7 Dni Futbol18.05.2016130

Отборна премия в размер на 20 000 лева връчи днес кметът на Русе Пламен Стоилов на футболистите и треньорското ръководство на ФК “Дунав”. Поводът е, че след 25 години, отбор носещ името на голямата европейска река, отново си спечели промоция за “А” група.

“Драконите” ще получат шампионската Купа за първо място във втория ешелон и златните медали на 21 май, събота, след срещата от 29-ия кръг на “Б” група с “Верея” Стара Загора, която започва в 18 ч. на Градския стадион в Русе. Преди нейното начало също се очаква кратка програма, с която да се отбележи паметния момент.

“Едно голямо благодаря – като фен, кмет и русенец. Това е поредната сбъдната мечта за нашите съграждани”, заяви в емоционалното си обръщение към футболистите днес кметът Пламен Стоилов. Той гарантира по-голяма финансова подкрепа за клуба, като уточни, че бюджетът за следващия сезон вече е подсигурен.

“Целта е трайно присъствие на “Дунав” в “А” група”, заяви Стоилов. Кметът добави, че веднага след мача с “Верея” стартират ремонтните дейности на Градския стадион по съблекалните, сектора за гости, санитарните помещения и озвучаването. Очаква се и решение за отпускане от държавата на финансиране за осветление, нови козирки над част от трибуните и др. необходими дейности за привеждане на съоръжението във вид, съобразен с изискванията за лицензиране на стадионите в “А” група.

“Всички русенци ви подкрепяме, от вас се иска само да влагате душа и сърце в играта. Вярвам във вас”, заяви още Стоилов, като не пропусна да благодари и на верните фенове на “драконите”, които винаги са били 12-ия играч на отбора.

На срещата присъстваха още зам.-кметът и член на УС на ФК “Дунав” Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе чл. кор. проф. Христо Белоев, както и Димитър Димитров – председател на Областния съвет на Българския футболен съюз.
Проф Белоев пожела на футболистите и треньорското ръководство много победи, пълни трибуни и силен старт в “А” група.

Старши треньорът Веселин Великов призова русенци да имат вяра в отбора.

“Никой не ни вярваше, че ще влезем в “А” група. Русе трябва да се гордее с тези футболисти, които с цената на много усилия и травми постигнаха този успех, който Русе чака 25 години”, заяви Великов. Капитанът Диян Димов благодари на съотборниците си и на кмета Пламен Стоилов за приноса им в този успех.

Председателят на ОС на БФС Димитър Димитров допълни, че това ръководство на Общината прави най-много за футбола в града. Той обаче побърза да му напомни, че то трябва да е изключително експедитивно, за да може още в първия си мач след 25 г. прекъсване в “А” група “Дунав” да може да играе пред повече от 10 000 зрители на Градския стадион в Русе.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *