Само в 7DniFutbol.bg

Общинският съвет отряза Локо (Пловдив)

7 Dni Futbol17.05.201630

Общинският съвет на Пловдив отхвърли искането на Локомотив (Пловдив) да получи дарение от около 200 декари имоти, намиращи с в район “Тракия” и едноименния стадион в парк “Лаута”. В замяна на това собственикът на клуба Христо Крушарски се ангажира да изгради модерна спортна база на “черно-белите”.

Нито един общински съветник не подкрепи искането, като 23 от тях бяха против, а 18 се въздържаха. Преди вота думата взе почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев, който увери присъстващите, че Христо Крушарски е изправил клуба на крака и има сериозни намерения да го развива. Инвестициите ще бъдат за 40 милиона лева. Съветниците обаче не приеха предложението с мотива, че не е законосъобразно.

Бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски, който през 1997 година беше президент на клуба, а сега е общински съветник от ГЕРБ, заяви, че спортният Локомотив трябва да вземе своя стадион на концесия, за да го модернизира. От Локомотив заявиха, че приемат решението на Общинския съвет.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ