Само в 7DniFutbol.bg

Председателят на ДК защити Левски: Има много пропуски в организацията в Благоевград

7 Dni Futbol17.05.2016171

Председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз Юри Кучев внесе разяснения по повод наказанията на Левски и затварянето на Сектор Б за предстоящия двубой със Славия. Феновете на сините влязоха в саморазправа с органите на реда по време на двубоя с Пирин от 34-ия кръг на А група.

„Получили сме писма, че полицаите не са били напълно екипирани, само с щитове. Има поредица от дребни пропуски, които водят до сериозни проблеми. Делегатът е написал и допълнителен доклад за предприемане на съответните мерки за обезопасяването на срещите на този стадион“, сподели Юри Кучев.

„Длъжностните лица са категорични, че инцидентите с феновете на Левски са в спортната зона, но извън стадиона. Все пак не може да се подмине, защото има 11 ранени полицаи. Налагаме наказание, но не е най-тежкото, защото не е в рамките на стадиона, като отчитаме и пропуските в организацията. Не са били много хората, могло е всичко това да не се случи. Нищо не е налагало да се случи точно това, но дребните пропуски водят до случилото се. Ако е в рамките на стадиона, тогава санкциите са много по-тежки“, каза още шефът на Дисципа.

„Блоковете на стадиона в Благоевград – А3, А4 и А5 – ще бъдат затворени за следващия мач на Пирин, заради хвърлените предмети и бутилки по терена и към играчите на Левски в мача от 34-ия кръг. От Пирин не са си спазили собствените изисквания на стадиона, може би има и подценяване на срещата, въпреки че тя е рискова.“

„От миналото заседание имаше отложен един случай, от играчите до 17 години, Даниел Боримиров е влизал в съдийската стая, поради което той е наказан с 2000 лева и лишаване от домакинство на тима на Левски за един мач“, каза още Юри Кучев.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ