Само в 7DniFutbol.bg

БФС пожали Левски! Сините изгоряха само с 1 мач и 10 хиляди лева

7 Dni Futbol17.05.201630

С частично затваряне на Сектор “Б” на стадион „Георги Аспарухов“ за следващата домакинска среща и глоба от 10 000 лева бе наказан Левски след заседанието на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.

Повод за санкцията са сблъсъците на сините привърженици с полицията по време на гостуването в Благоевград. Затварянето на част от стадиона и глобата от 10 000 лева са заради опит за побой и малтретиране на противник, служебни лица или увреждане на МПС на гостуващия отбор или длъжностните лица в района на стадиона.

Наказанието на Дисципа е такова, тъй като инцидентите не са се случили на стадиона, а на неговата граница и извън пределите на съоръжението.

Именно поради тази причина не е разглеждано наказание Левски да бъде изваден от “А” група, тъй като това е трето подобно провинение в рамките на един сезон. Първите две се случиха в двубоите с Литекс, но на стадиона.

Освен това Левски е наказан още за нерегламентирано използване на факли с 300 лева, както и с 2000 лева за хвърлени предмети.

Така общата глоба е 12 300 лева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ