Феновете на Локо изригнаха: Време е Ботев да си плати

7 Dni Futbol16.05.201600

Феновете на Локомотив (Пловдив) изригнаха с декларация срещу градския си съперник Ботев. Причината са неплатените задължения на жълто-черните към Община Пловдив. Ето и цялата декларация на смърфовете, без редакторска намеса:

„До Общинския съвет, Пловдив НАП Пловдив

Декларация от обединени фенове на Локомотив

Като граждани на Пловдив и съвестни данъкоплатци призоваваме Общинския съвет на град Пловдив още на сесията си утре да вземе всички мерки за събиране на концесионните такси, които ПФК Ботев 1912 Пловдив АД дължи. Трета година е известно, че жълто-черния клуб не изпълнява договорните отношения с общината, с което ощетява всички съвестни данъкоплатци на град Пловдив. ПФК Ботев 1912 Пловдив АД дължи 3 годишни концесионни вноски за стадион „Христо Ботев“ и за базата в Коматево.

Удивителното е, че през това време управата на жълто-черния клуб изплащаше надлежно далеч по-големи суми за трансферните недоразумения, а дълговете към общината бяха замитани под килима, което явно бе толерирано от съответните органи. Ние, привържениците на Локомотив не възроптахме по никакъв начин, когато преди 2 години Общинския съвет прекрати конецесията за подлеза на ЖП гара Пловдив на нашия клуб, заради неплатени вноски.

Нека уважаемите общински съветници приложат закона спрямо ПФК Ботев 1912 АД така, както той бе приложен спрямо Локомотив. В противен случай ще считаме, че градската управа упражнява двоен стандарт спрямо футболните клубове в града. В заключение бихме искали да призовем градската управа, когато събере натрупаните дългове от ПФК Ботев 1912 АД, да предостави средствата за подпомагане базите на Спартак и Марица, които също са част от нашия град и са в доста по-трудно положение от жълто-черните, позволяващи си лукса да привличат и изпращат чужденци с пълни джобове, а в същото време да не си плащат задълженията към Пловдив.

В заключение бихме искали да се обърнем към уважаемите общински съветници и по въпроса с исканата от президента на любимия ни клуб Христо Крушарски земя в ЖР Тракия. Срещу тази безспорно благородна и допринасяща за обществения интерес идея за изграждане на модерна база, скочиха доста хора, включително и предсавители на тези, които не си плащат концесионните такси. Бихме искали да уверим, че с реализирането на проекта на Христо Крушарски нашият град ще се сдобие с още една модерна база, която е преди всичко на града.

Идеята за жилищен блок и общежитие по никакъв начин не накърнява обществения интерес. Тази база ще бъде от голямо значение за възраждането на спорта в града, за оставането на децата тук и ще бъде една превенция срещу евентуална емиграция и отдаването им на пороците на съвремието. Пожелаваме на общинските съветници ползотворна работа на сесията във вторник.

С уважение: Обединени фенове на Локомотив Пловдив

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *