Само в 7DniFutbol.bg

Люпко без дума по селекцията, Гонзо вече е свършил всичко

7 Dni Futbol16.05.201670

Новият треньор на Левски Люпко Петрович няма да има думата по селекцията. Това призна самият той пред сръб­ския вестник “Спортски жур­нал”. Тя вече е в напреднала фаза, тъй като в края на ме­сец юни или в средата на юли на тима му предстоят мачо­ве в Лига Европа. За привлича­нето на нови ще отговаря единствено спортният ди­ректор Георги Иванов.

Вчера легендарният специа­лист, който през 1991 година спечели КЕШ с Цървена звезда, празнува 69-ия си рожден ден. Той посочи, че с удоволствие е приел поканата да подпише със сините. Както е известно, договорът на наставника ще бъде за 1+1 години.

“Левски е като Звезда, която е голяма­та ми любов. В този клуб постигнах добри резултати в първенството (титла през 2001 година) и евротурнирите. От 7 години отборът не е ставал шампион. Поради тази причина се сетиха за мен и ми предложиха договор, който приех”, посочи Петрович.

Той не е поставял никакви условия на сините. “Вече не съм хитов треньор, за да изисквам какво­то и да било – да искам опре­делени помощници или играчи. Директор на Левски е бившият ми играч Георги Иванов – Гонзо. Той очаква от мен ти­мът да израсне. А заедно с не­го и двама млади и перспек­тивни местни треньори (Елин Топузаков и Асен Букарев, които ще влязат в щаба му). Затова и няма да водя много помощници, а само един (очаква се това да е Милош Крушчич). Няма да взимам и сръбски играчи в състава. Всъ­щност новите попълнения ве­че са набелязани, селекцията вече е почти готова. Така че единственият сънародник в отбора ще бъде вратарят Бо­ян Йоргачевич, освен ако не из­скочи някоя много привлека­телна възможност”, посочи Петрович.

Сините проявяват интерес към кипър­ския централен защитник Валентинос Сиелис. Освен това спортният директор Георги Иванов гледа на живо друг играч в чужбина.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ